به گزارش خبرنگار مهر، مسعود کرباسیان در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از ارائه درخواست ایمیدرو به صندوق توسعه ملی برای دریافت 5 میلیارد دلار وام 4 ساله خبر داد و گفت: با دریافت این وام تلاش داریم که با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی بتوانیم طرحهای نیمه تمام خود را به ثمر برسانیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: درخواست ما این است که بازپرداخت این وامها از 4 سال بعد از دریافت وام آغاز شود تا بتوانیم طی مدت زمان چند ساله 15 تا 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری در طرحهای توسعه ای صورت دهیم.
وی تصریح کرد: در اسفندماه سال 91 دولت قبل در یک جلسه 4 ساعته تصمیم گرفت تا 18 هزار و 500 میلیارد تومان از دارایی های ایمیدرو را به عنوان رد دیون به برخی سازمانها واگذار کند که از جمله آن، واگذاری ایرالکو و شرکت مس و آلومینیوم بود این در حالی است که این واگذاری ها عموما به شرکت هایی صورت گرفته است که خود دچار مشکل پرداخت و دارای بدهی هستند.
به گفته کرباسیان، هم اکنون به دنبال جذب سرمایه گذاران خارجی در بخش های مختلف هستیم تا بتوانیم حجم سرمایه گذاری ها را توسعه دهیم. این در شرایطی است که بعد از سرمایه گذاری و بهره برداری از طرح ها آنها را واگذار خواهیم کرد.
به اعتقاد وی، بهترین نوع سرمایه گذاری این است که مجموعه های قابل واگذاری از طریق بورس عرضه شده تا تبدیل به شرکت سهامی عام شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: از جمله واگذاریهای نابهجایی که ظرف سالهای گذشته صورت گرفته، واگذاری صندوق بیمه معدنی بوده است در حالی که این صندوق حاکمیتی است و نباید واگذار شود در حالی که واگذاری آن به 8 بانک با خرد شدن سهام صورت گرفته است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: شرکت ملی فولاد که مجری 7 طرح فولادی بوده است، منحل شده در حالی که ساختمان آن باید به یک وزارتخانه داده می شد و تنها به خاطر یک ساختمان شیک چنین واگذاری ای صورت گرفته است.
کرباسیان در ادامه با انتقاد از واگذاریهای صورت گرفته در سهام عدالت، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی اعضای هیات مدیره سهام عدالت کیفیت و صلاحیت لازم را در به عهده گرفتن پروژه ها ندارند و همین امر مشکلاتی را سبب شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: هدف ما این است که بتوانیم طرح های نیمه تمام خود را به سرعت اجرایی و عملیاتی کنیم که نمونه آن طلای زرشوران است که اجرای آن با مشکلات متعددی مواجه شده و به عنوان یک طرح معلق از آن یاد می شود.
وی ادامه داد: نیمه دوم امسال فاز اول طلای زرشوران را به بهره برداری خواهیم رساند تا بتوانیم سالانه 3 تن طلا تولید کنیم، ضمن اینکه به صورت همزمان فاز دوم آن را نیز آغاز خواهیم کرد و به موازات هم پیش خواهیم برد.7 طرح فولادی نیز که با مشکلات متعددی از جمله آب و برق و حمل و نقل مواجه بوده است را نیز تلاش داریم به موقع عملیاتی کنیم چرا که بخش احیای فولاد که فولاد اسفنجی تولید می کند بین 60 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تلاش داریم از نیمه دوم سال آتی بتوانیم آنها را به تولید برسانیم.
کرباسیان از امضای قراردادی به منظور گشایش ال سی برای فولاد سفید دشت خبر داد و گفت: همچنین در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به چین توافق شد که با شرکت "ان سی سی" این کشور شرایطی فراهم شود که در پروژه های فولادی مشارکت داشته باشند.
وی افزود: در رابطه با نرخ ارز نیازمند اصلاحیه ای از سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم نرخ ارز را اصلاح کرده و داستان 7 طرح فولادی را به سمت فولادسازی هدایت کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از انتشار فراخوانی برای سرمایه گذاری در طرح های فولادی خبر داد و گفت: تا امروز 16 واحد بزرگ اقتصادی متقاضی مشارکت در این طرح ها هستند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: در این طرح ها 35 درصد سهم ایمیدرو و 65 درصد سهم سرمایه گذار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل آب و برق 7 طرح فولادی نیز نامه ای به وزارت نیرو ارسال شده که امیدواریم بتوانیم مشکل آن را حل کنیم، ضمن اینکه در حوزه سنگ آهن سنگان نیز تلاش ما این است که بتوانیم این طرح را فعال کنیم.
به گفته وی، در منطقه ویژه انرژی لامرد و پارسیان یک پروژه در حال نهایی شده است که تحت عنون پروژه آلومینیوم جنوب مشغول به فعالیت است که امیدوارم بتوانیم سرمایه گذار مناسبی را برای آن پیدا کنیم.
کرباسیان در ادامه در خصوص اجرای پروژه سرب و روی مهدی آباد نیز قرار است یک شرکت استرالیایی- عمانی آن را پیش برد و قرارداد آن ظرف یک ماه آینده نهایی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه در خصوص پروژه سرب و روی انگوران نیز خاطرنشان کرد: حدود 10 سال است که این پروژه اجرایی شده و قرارداد آن رو به اتمام است که این نگرانی را جهت صنایع پائین دستی بوجود آورده است که بر این اساس، تلاش داریم که معدن سرب و روی مسی آباد را جایگزین آن کنیم.
کرباسیان در ادامه در خصوص طرح الکترود گرافیتی نیز اعلام کرد: یک شرکت اتریشی - سوئیسی این پروژه را اجرا خواهند کرد که قرارداد آن نیز نهایی شد و پیش پرداخت نیز به آنها داده شده است.
وی ادامه داد: بخشی از مشکل اجرای پروژه های نیمه تمام به تحریم بر می گردد که امیدواریم بتوانیم با همکاری نزدیک با بخش خصوصی این پروژه ها را اجرا کنیم.
نظر شما